Apollo-asperges-aspergeseizoenHet aspergeseizoen is geopend!

Het is weer tijd voor de asperges. Het aspergeseizoen is officieel op 5 april geopend en dat betekent dat iedereen weer massaal asperges gaat bereiden. De asperges zijn op dit moment het lekkerst. Er zijn 3 soorten asperges, namelijk de witte, de groene en de paarse asperges. De witte asperges groeien onder de grond en hebben geen licht gezien, de groene en de paarse zijn wel blootgesteld aan zonlicht.

Asperges op het menu

Vanwege het aanbreken van het aspergeseizoen worden er op dit moment vaak asperges verwerkt in gerechten. Nu gebeurt dit meestal op dezelfde manier. Apollo wil u graag op andere gedachten brengen door met een aantal variaties te komen voor het bereiden van gerechten met asperges.

Snij de asperges schuin dun om het te gebruiken in een salade. Vul deze salade aan met bijvoorbeeld rucola of een gemengde slasoort in combinatie met de carpaccio, frambozen of mosterd dille dressing van Apollo. Hierbij kunt u zelf de overige ingrediënten kiezen zoals bijvoorbeeld gerookte eendenborst of gemarineerde zalm. Ook kunnen de asperges geroerbakt worden met bijvoorbeeld vlees of kip. Voor wat extra smaak kunt u dan een van de veelzijdige woksauzen van Apollo toevoegen. Van de schillen van de asperges kan een mooie heldere of gebonden soep worden gemaakt aangevuld met stukjes asperges zowel wit als groen.

Asperge spaghetti

Naast courgetti en rijst gemaakt van bloemkool is nu de asperge aan de beurt. Maak van de heerlijke asperges een spaghetti met een spiraalsnijder. Op deze manier kan de asperge makkelijk verwerkt worden in een salade met bijvoorbeeld geitenkaas, vijgen en de rode biet honing glaze van Apollo. Ook kunt u dit serveren in combinatie met dunne tagliatelle.

Pizza van asperges

Een bijzondere variatie op het menu? Probeer eens een pizza met asperge als hoofdingrediënt. Neem een pizzabodem of flammküchen bodem zonder tomaat. Besmeer de bodem met Apollo Hollandaisesaus, beleg de pizza met dunne plakjes ham, schijfjes rauwe asperge, dunne schijfjes gekookte aardappel en dungesneden lente ui. Bestrooi de pizza met Apollo peper uit de molen en iets oregano van Apollo. Bestrooi de pizza als laatste met geraspte Hollandse kaas en bak deze af in de oven.

Toch nog bijzonder met asperges

Bent u toch van plan om de asperges op de traditionele manier klaar te maken? Gebruik dan bijzondere kruiden, specerijen en sauzen om de asperges toch een bijzondere smaak te geven. Gebruik bijvoorbeeld de citroenpeper of knoflookpeper van Apollo en  of zoek een wijn die perfect bij de asperges aansluit. Als u toch voor originele asperges wilt gaan kunt u deze altijd serveren met de kant en klare warme Hollandaisesaus, Bearnaisesaus of Champignonsaus van Apollo.