Dutch BBQ team wordt dubbel Nederlands kampioen!

Afgelopen weekend heeft het door Apollo gesponsorde Dutch BBQ-team keihard gestreden op het Open WBQA Nederlands Kampioenschap Barbecueën dat plaatsvond op de jaarmarkt van Son en Breugel. En het resultaat bleef niet uit; het team mag zichzelf, na de laatste wedstrijd in een reeks van drie, dubbel Nederlands kampioen noemen!

Het winnende menu van Dutch BBQ team

Tijdens de wedstrijd werden er maar liefst vijf gerechten voorgeschoteld bij de jury. De eerste gang bestond uit een visgerecht die bereid was met de rozemarijn-citroen marinade van Apollo. Vervolgens werd er een varkensgerecht geserveerd die gekruid was met de nieuwe Chimichurri spicemix uit de Pakistani-lijn. Waarna er een rundvleesgerecht opgediend, verrijkt met onze Jamaica steakmix. Daaropvolgend werd er een kipgerecht, in combinatie met onze truffelsaus, op tafel gezet. Als finale maakte het team een dessert met de zoute karamel dessertsaus van Apollo.

Met dit succesvolle menu werd het Dutch BBQ team voor de tweede maal Nederlands kampioen. Eerder won het team namelijk al een van de drie wedstrijden die georganiseerd worden door de World Barbecue Association. Daarom mag het team zich met recht Nederlands kampioen BBQ 2016 noemen!

Dutch BBQ team op het EK barbecuen

Op 17 & 18 september vindt het Europees kampioenschap barbecuen plaats in de Noord-Duitse stad Bremen. Uiteraard is het Dutch BBQ team van de partij. Voor alle informatie over het door de WBQA georganiseerde event vindt u hier 

De leden van het Dutch BBQ team

De BBQ-chefs in het team zijn Frans Bon van Solina Netherlands, Jaap Sloof van Kweker Amsterdam, Roland Ooink van Johma Losser, Eric Flantua van BBS Food Barneveld, Mitch van Egmond van rest. Tante Koosje in Loenen ad Vecht en Barry de Back van Grand Hotel Amsterdam.

De teammanagers zijn Henk van Egmond van Solina Netherlands & Apollo en Rob Munter van Private Chef.