Frisse salades met Apollo

Het is bijna zomer en we genieten nu al van de vele warme dagen. U heeft dan meestal geen zin om uren in de keuken te staan om uitgebreide gerechten klaar te maken. Een goede uitkomst hiervoor is een frisse salade, gemaakt van verse ingrediënten en aangevuld met bijzondere dressings, sauzen, mayo´s en kruiden van Apollo.

Onze culinair adviseur Frans Bon helpt u graag op weg met het verzorgen van een heerlijke frisse [maaltijd] salade voor u en uw gasten.

Een frisse rijstsalade

Maakt u altijd salades met sla als standaard? Probeer eens een rijstsalade voor uw gasten. Met verschillende ingrediënten kunt u een bijzondere rijstsalade samenstellen die nog lang zal blijven hangen. Probeer bijvoorbeeld eens een rijstsalade met kipfilet, versgemalen peper, tijm, een klein beetje witte wijn, een kleine prei en een mango, groene druiven, Apollo limoen–koriander mayo, crème fraîche, jong belegen edammer kaas en vrij veel kerriepoeder en natuurlijk rijst.

Een heerlijke salade met de dressings en sauzen van Apollo

Ook een simpele salade kan bijzonder gemaakt worden, als u maar de juiste ingrediënten en dressings toevoegt!

Bij deze 10 saladetips van culinair adviseur Frans Bon:

  • Frisse zomersalade van mango, rode paprika, gekookte kip, bleekselderij, little gem sla en Apollo French dressing.
  • Grove aardappelsalade van in plakjes gesneden gekookte aardappel met reepjes appel, rode ui, pastrami en Apollo Truffelmayo.
  • Mexicaanse bonensalade van red kidney beans, gekookte aardappel, uiblokjes, sperzieboontjes, tomaat en Apollo Thousand islands dressing.
  • Aardappel- ei salade van gekookte aardappel, gekookt ei, gebakken spekblokjes, bieslook en Apollo Mosterdsaus.
  • Pastasalade van gekookte penne pasta met tonijn uit blik of vers gekookte tonijn, rode uitjes, bieslook en Apollo dressing Citroen.
  • Noord Afrikaanse salade van cous – cous, mango, paprika, gekookte kip en Apollo mayo Ras el hanout.
  • Carpaccio salade: salade van kropsla, plakjes beef, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en Apollo dressing carpaccio.
  • Traditionele Huzarensalade van gekookte aardappel, gekookt rund of kalfsvlees, blokjes ui, augurk en appel vermengt met de Apollo Vinaigrette Frans.
  • Frisse salade van diverse slasoorten met plakjes Italiaanse ham, Apollo Frambozendressing, verse frambozen, waterkers en geroosterde zonnebloempitten.
  • Salade van kropsla met gerookte zalm, dungesneden venkel, komkommer, radijs en Apollo dressing dille mosterd.