Mijn account Winkelwagen FAQ Contact
Menu

Inspiratie voor uw afhaalmenu

14 oktober 2020

Het Nederlandse horeca wezen staat sinds gisteren weer op z’n kop. De meeste restaurants hebben het takeaway concept van dit voorjaar nog in de ijskast liggen en kunnen nu gelukkig snel schakelen. Is het niet om het team betrokken en bezig te houden, is het wel om de inkomende kasstroom nog enigszins op gang te houden. Tijdens de eerste ‘lockdown’ schreven wij al 10 tips voor uw afhaal- of bezorgservice. Nu doen wij u graag een aantal suggesties.

Een winter afhaalmenu voor uw gasten?

Op 15 oktober wordt officieel het najaarsseizoen in de keuken geopend, waarbij zoals gebruikelijk er meer vraag is naar wild. Producten zoals wilde eend en hert kunnen prima worden voorbereid door de chefs en thuis in de oven of sous-vide worden nagegaard of opgewarmd.

Een 1-, 2- of 3-gangen takeaway menu?

De behoefte van de consument aan gezelligheid in de vorm van een uitgebreide avond tafelen is gelukkig niet verdwenen! Dus waarom biedt u uw gasten niet meerdere gangen aan? Allemaal in een takeaway of delivery concept. Wij doen u hieronder enkele suggesties voor 3 gangen; het voor-, hoofd- en nagerecht. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze culinair adviseur, Frans Bon, te bereiken via frans.bon@solina-group.nl.

Takeaway voorgerechten

Onze suggesties

Cocktail van garnalen

Met mango, avocado, cocktailsaus

Bekijken

Salade van hertenhaas

Met frambozendressing en paddestoelen

Bekijken

Geitenkaasjes met vijgen

Met vijgen honing-tijm en sherry truffelglaze

Bekijken

Charcuterie de luxe

Van eend

Bekijken

Gevulde wrap

Met gerookte zalm, dillesaus, dille-mosterddressing

Bekijken

Takeaway hoofdgerechten

Onze suggesties geïnspireerd op het wildseizoen

Runderwang

Gestoofd in jussaus met bier

Bekijken

Parelhoen

Met champignonsaus

Bekijken

Fazant

Met stoofpeertjes

Bekijken

Wilde eend

Met Chinese 5 Spices

Bekijken

Hert

Met paddestoelen

Bekijken

Takeaway hoofdgerechten

Onze suggesties ‘Oosters georiënteerd’

Krokante kipdijfilet

Met Hoi Sin woksaus

Bekijken

Japanse beef

Met Teriyakisaus

Bekijken

Speklapjes

Met pikante groenten

Bekijken

Takeaway nagerechten

Onze suggesties

Dessert

Van peer en abrikozen

Bekijken

Appel

In bladerdeeg

Bekijken