De feestdagen compleet met Apollo

Speciaal voor de kerst heeft Frans Bon, culinair adviseur bij Apollo, een aantal tips opgesteld. Hoe kunt u de warme sauzen van Apollo het beste combineren, en welke sauzen zijn het lekkerst tijdens het gourmetten? Frans Bon brengt u graag op de hoogte van wat de mogelijkheden zijn en wat de beste combinaties zijn. Verder wenst Apollo u alvast een fijne kerst en een smaakvol nieuwjaar.

Apollo Warme Sauzen : wat past waarbij?

Bent u van plan een diner te serveren en zoekt u een lekkere saus voor bij uw gerecht die niet veel moeite kost? Kijk dan eens bij de warme sauzen van Apollo. Frans Bon heeft een aantal tips voor u opgesteld waardoor uw kerstdiner nog succesvoller wordt.

Hollandaisesaus: deze warme saus is lekker bij visschotels zowel gebakken als gestoofd en bij groenteschotels met groenten zoals asperges, schorseneren, prei en broccoli. Dus bent u van plan een hoofdgerecht met vis te serveren, gebruik dan de Hollandaisesaus van Apollo als smaakmaker bij uw gerecht.

Bearnaisesaus: deze saus doet het goed als begeleider bij vleesgerechten zoals gebakken of gegrild rundvlees als tournedos, entrecotes en rib-eye maar ook bij varkenshaas, kip en vis bijvoorbeeld gegrilde zalm. Vul uw gerecht aan met deze veelzijdige warme saus van Apollo.

Demi glace: de demi glace is een goede basis saus die gebruikt kan worden voor het maken van onder andere pepersaus, champignonsaus, wildsaus en rode wijnsaus. Voeg aan de demi glace de benodigde ingrediënten toe en laat zachtjes meetrekken voor een heerlijk resultaat.

Champignonroomsaus: deze roomsaus combineert goed bij veel vleessoorten, vooral bij varkensvlees als varkenshaas en schnitzels. Ook prima bij rundvlees, kip, wild bijvoorbeeld wild zwijn. Niet alleen met vlees is deze saus goed te combineren, ook kan deze roomsaus gecombineerd worden met een heerlijke pasta.

Peperroomsaus: de peperroomsaus is een klassieke pittige saus, lekker op alle soorten biefstuk en wild zowel gebakken als gegrild. Een pepersaus valt altijd in de smaak bij het kerstdiner.

Jussaus: deze mooie bruine vleesjus is heerlijk als jus bij gehakt, stoofvlees, koteletten en saucijsjes. Kan ook goed gebruikt worden om in te garen van bijvoorbeeld gehakt en stoofvlees. Ook is deze saus goed te gebruiken als basis van een rode wijnsaus.

Stroganoffsaus: deze saus is gemaakt vanuit traditioneel Russisch recept. Het is een kruidige en pittige saus met paprika en is lekker op alle vleessoorten zowel gebakken als gegrild. Vooral tournedos zijn heerlijk te combineren met de Stroganoffsaus.

Bestel de producten nog snel bij ons!

Bestellen 

Apollo sauzen voor bij Gourmet, BBQ en Grill

De koude sauzen van Apollo zijn in principe allemaal heel erg goed te combineren en doen het tijdens de feestdagen dan ook erg goed bij het gourmetten. Ook de mayonaises en de glazes zijn een goed samenspel van smaken met het vlees en de groenten die tijdens het gourmetten gebruikt worden. Hieronder vindt u een aantal suggesties:

Mayonaises en Glazes

Mayonaises en glazes worden niet meteen gezien als ideaal bij het gourmetten en grillen tijdens de feestdagen, dit zorgt juist voor de leukste verrassingen. De Wasabi-soya glaze  of de Limoen-koriander Mayonaise zijn behoorlijk heerlijk in combinatie met vissoorten als tonijn, zalm en gamba´s. Weer eens wat anders dan gewonde mayonaise of een andere standaard saus. Ook de Peppadew mayonaise is een geschikte aanvuller bij veel gegrild vlees en gamba’s.

Cold Sauzes

Apollo heeft een groot assortiment aan koude sauzen, welke goed te combineren zijn met verschillende soorten vlees. De Barbecue, Pulled Pork en Bourbon whiskey saus zijn bijvoorbeeld heerlijk bij gegrild vlees en kip. Deze sauzen zijn dus erg geschikt voor het gourmetten tijdens de feestdagen.

Ook de koude sauzen dille, mosterd en whiskey cocktail zijn ideaal bij het gourmetten. Deze sauzen zijn een echte aanvuller bij gegrilde vis als zalm, witvis en garnalen. Voor de visliefhebber kunnen deze sauzen niet ontbreken bij het gourmetten. Apollo heeft natuurlijk ook sauzen die overal bij passen, dit zijn de Knoflooksaus, de Piri-piri saus, de speciaalsaus en de honing-mosterdsaus. Deze koude sauzen zijn heerlijk bij alle vlees, kip, gevogelte en vis.