Deze zomer koken met fruit

Kookt u weleens met fruit voor uw gasten? Niet? Dan gaat er deze zomer een wereld voor u en uw gasten open. Fruit warm of koud toegepast in gerechten, het kan beide. Bijna alle soorten fruit kunt u gebruiken in verschillende gerechten zoals salades, maar ook ovenschotels en curry’s. Welke fruitsoorten zijn waar lekker in?

Perzik in uw gerechten

Perzik is een van de meest toegankelijk fruitsoorten in gerechten. Warm en koud is het allebei heerlijk. Probeert u eens perzik in uw Caprese salade, de bekende salade met tomaat, mozzarella di Buffalo en bascilicumblaadjes. Deze Caprese wordt dan aangevuld met 2 perziken, muntblaadjes, wat zout en peper en wat gemengde sla. Hierbij is het lekker om een zelfgemaakte dressing te serveren van Apollo Glaze Balsamico gemengd met olijfolie.

Ook kunt u perzik gebruiken in warme gerechten zoals een heerlijke kip kerrie. Gebruik hiervoor chilivlokken, kurkuma, korianderpoeder, kokosmelk, knoflook, kerriepoeder, kipdijfilet, verse spinazie, aubergine, perzik en zilvervliesrijst. De perzik is hierin een heerlijke toevoeging. Dit recept met veel kruiden en specerijen van Apollo kunt u ook altijd aanvullen met ananas in plaats van de perzik.

Verras uw gasten met ananas

Kent u ananas alleen op de pizza? Er zijn nog meer mogelijkheden met ananas in uw gerechten. Probeert u eens Mexicaanse wraps met ananas! Dit fruitige gerecht vindt u niet vaak en uw gasten zullen verrast zijn. Deze wraps bestaan uit gehakt, mais, avocado, geraspte kaas, spinazie, ananas en Cherrytomaatjes. Voor het gehakt kunt u een heerlijke kruidenmix samenstellen, bestaande uit paprikapoeder, komijn, chilipoeder, knoflook, oregano, koriander, peper en zout. Ook is ananas heerlijk in combinatie met zuurkool, dus in een zuurkoolschotel zou dit ook zeker gepast zijn.

Peer en bijzondere kaasjes

Niet alleen perzik en ananas zijn lekker in warme en koude gerechten. Ook peer is een van de favorieten. Wist u dat peer een heerlijke combinatie vormt met blauwe kaas zoals gorgonzola?  Probeert u bijvoorbeeld eens een simpele tagliatelle met peer en gorgonzola en lente ui. Dit is een snel gerecht maar heeft een bijzondere smaak. U kunt deze pasta daarna garneren met walnoten. Toch iets anders proberen? De combinatie peer, gorgonzola en walnoten komt vaker voor en kunt u eigenlijk in ieder gerecht kwijt. Probeer het bijvoorbeeld eens op een pannenkoek met ontbijtspek.

Fruit in al uw gerechten

U kunt natuurlijk ook zelf experimenteren met fruit in gerechten. Probeer eens aardbeien door de salade, dit past bijna bij elke salade. Ook kunt u natuurlijk in uw salade de frambozendressing van Apollo proberen. Ook dit geeft een fruitige twist aan uw gerecht. Probeert u eens een frisse mayo bij uw gerechten, zoals de limoen koriander mayo. Apollo raadt u aan lekker aan de gang te gaan en uw gasten te verrassen met bijzondere fruitgerechten!