Mijn account Winkelwagen FAQ Contact
Menu

Koken met chocolade en Apollo spices

In deze winterse tijd is koken en creëren in combinatie met chocolade altijd populair als het gaat om desserts en taarten, maar ook als ingrediënt in wild en gevogelte sauzen. Dit keer heeft culinair adviseur Frans Bon er echter voor gekozen om chocolade te combineren met groenten, fruit en overige vega producten, verrijkt met de smaken van Apollo’s kruiden en specerijen.

Een aantal luxe hapjes die zowel als aperitief of bij een high tea kunnen worden geserveerd, zoals de bonbon van radijs in chocolade met himalayazout en chillies flakes, de lolly van een gegrild vegan gehaktballetje omhuld met pure chocolade, gedecoreerd met zeezout en bladgoud en de trostomaatjes in pure chocolade gedoopt in Apollo bruschettamix en broodkruim. Bij de koffie combineren natuurlijk de kersen in chocolade met maanzaad, chilipeper, himalayazout en de chili pepper stripes erg goed.

Verder nog enkele gerechten die als snack of lunchgerecht kunnen worden genuttigd waarbij de tempura van groenten met chocolade en de frites van zoete aardappel met cajunkruiden echte smaaksensaties zijn.

Hopelijk geven deze gerechten u een inspiratiebron om het net even anders te doen.

Bon appetit

Radijs met chocolade

Bonbon van Radijs met blad in pure chocolade gedoopt, op smaak gebracht met himalayazout en chillies flakes.

Veganballetjes met chocolade

Lolly van gegrild veganballetje en pure chocolade, zeezout, bladgoud, watermeloen.

Paddestoeltjes met melkchocolade

Paddestoeltjes door melkchocolade gehaald met 5 spices melange, himalayazout en gekonfijt fruit.

Zeebanaan met melkchocolade

Zeebanaan met melkchocolade en Japanse kruidenmelange.

Zoete aardappelfrites met chocolademayo

Zoete aardappelfrites met cajunkruiden en witte chocolademayo.

Trostomaatjes in pure chocolade

Trostomaatjes in pure chocolade met Apollo bruschettamix en broodkruim.

Tempura van groenten met chocolade

Tempura van groenten als bleekselderij, groene asperges, lenteui en shisoblad in tempura-cacao beslag gebakken met Japanse kruidenmelange en sesamzaad.

Kersen in chocolade

Kersen in chocolade met maanzaad, chilipeper, himalayazout en chili pepper stripes.