Op de Oosterse tour met Apollo

Apollo houdt zich graag bezig met de trends van het moment. De laatste tijd dringt de oosterse keuken steeds meer binnen in de Nederlandse keukens. Met verschillende oosterse kruiden zijn de lekkerste gerechten te maken, ook voor uw gasten. Vul simpele recepten eens aan met specerijen uit het midden oosten zoals kurkuma of kerrie. Ook kunt u eens compleet oosterse gerechten op de menukaart zetten. Daarbij kunt u natuurlijk gebruik maken van de Apollo woksauzenlijn met o.a. smaken als teriyaki, hoisin, hot&spicy, rendang en szechuan. Recepturen hiervan vindt u op de website.

Lekkere oosterse gerechten

Probeert u bijvoorbeeld eens een simpele shakshuka, een soort tomatensaus met veel oosterse kruiden en specerijen en andere ingrediënten. Een goede shakshuka bestaat meestal uit tomatenblokjes, tomatenpuree, paprika, ui en verder veel kruiden zoals knoflookpoeder, komijnzaad, cayennepeper, chilipoeder, paprikapoeder en peterselie. Ook kunt u het aanvullen met eieren, zoveel als u wilt. Dit is lekker te serveren met een Turks brood uit de oven.

Een simpele couscous salade

Naast shakshuka zijn er nog meer typische gerechten uit het midden oosten met verschillende kruiden. Neem bijvoorbeeld tabouleh, een simpele couscous salade maar wel erg lekker! Tabouleh bestaat grotendeels uit couscous hoewel u dit ook kunt vervangen door bulghur. Verder wordt het vaak aangevuld met feta, tomaat en komkommer. De kruiden die hier gebruikt worden zijn peterselie, zout, peper en verse munt. Probeert u het eens anders! Vul de tabouleh aan met komijnzaad, koriander en knoflookpoeder.

Eens iets anders dan kruidenboter

Iets anders wat erg opkomt in de Nederlandse keukens is hummus, wat oorspronkelijk afkomstig is uit de Libanese keuken. Hummus wordt gemaakt van kikkererwten maar er zijn erg veel verschillende soorten. Wilt u een pittige humus maken voor uw gasten? Maak dan een hummus met komijnzaad, paprikapoeder en chilivlokken. Ook kunt u verschillende groenten toevoegen aan hummus zoals bijvoorbeeld paprika’s of rode bietjes.

Met kruiden en specerijen uit het midden oosten kunt u nu uw gasten verrassen. Probeer eens specerijen als kurkuma en kerrie in aardappelpuree als bijgerecht. Apollo helpt u bij het bijzonder maken van uw alledaagse gerechten.