Menu

Het BBQ seizoen is aangebroken

Wist je dat… werelds langste barbecue maar liefst 80 uren was? Of dat de grootste aanwezigheid bij een barbecue 42 255 personen was?

Het barbecue seizoen is aangebroken en dit wil zeggen dat Apollo heerlijke recepten, handige producten en nuttige tips & tricks speciaal voor jou geselecteerd heeft!

De ultieme vraag: ‘Wat is het verschil tussen direct en indirect grillen op houtskool barbecue?’

Direct grillen of garen betekent dat je direct boven het houtskool je producten grilt en gaart, meestal voor een korte tijd. Dit is uitermate geschikt voor het grillen van rood vlees bijvoorbeeld rib-eye, biefstuk , bavette etc. Het klassieke grillen dus.

Indirect grillen of garen betekent dat je gerecht wordt bereid in de hete lucht van de houtskool. Je brengt een barrière aan d.m.v. een plate-setter. Hierdoor kan je gerecht niet aanbranden en gaart het veel gelijkmatiger. Uitermate geschikt voor slow cooking en pizza’s.

Handige Apollo producten

Onze ‘Apollo Vegan basismix rood en wit’ is de ideale mix voor het maken van vegan burgers, balletjes, nuggets en schnitzels.

Gebruik je een ‘Apollo BBQ rub’ voor het kruiden van je vlees, gevogelte of vis, marineer dan minimaal gedurende een uur. Wrijf het product goed in en bestrijk het alvast met olijfolie.

Apollo barbecuesauzen zijn uitermate geschikt om naast je gerechten te nuttigen als dipsaus maar ook om je vlees, gevogelte of vis te lakken of te glazen om zodoende meer smaak te geven aan je gerecht. Bijvoorbeeld lak spare-ribs met de ‘Apollo Bourbon whisky saus’ of glaze kip met de ‘Apollo Smokey chipotle BBQ saus’.

Bekijk alle Apollo producten via ons assortiment

Enkele nuttige tips & tricks

Serveer naast vlees of vis ook lekker veel groenten van de grill, zoals pompoen, bloemkool, maiskolven, tomaat etc., stokbrood en sausjes maar ook lekkere bijgerechten als fruit-, aardappel- of pastasalades.

‘’Less is more” – Kies voor maximaal 4 barbecuegerechten bijvoorbeeld een mooie starter, tussengerecht, hoofdgerecht en sluit af met een dessert van de barbecue. Zo een dessert kan bijvoorbeeld bestaan uit gegrild fruit als ananas, perzik, banaan, mango gecombineerd met lekkere roomijs of Griekse yoghurt.

De restwarmte van de barbecue kun je na het grillen prima gebruiken om groenten als uien, rode biet, stukken pompoen of zoete aardappelen in te garen voor later gebruik. Ook brood en fruit leent zich er goed voor. Zeker bij een Kamado die door zijn dubbele keramische schaal erg goed isoleert.

Recepten

BBQ

Coquilles st-Jacques op de zoutsteen gegrild

Met venkel-saffraansaus

Bekijk recept

Spare-ribs met Bourbon whiskey BBQ sauce

Met bosui, cashewnoten en krokante spekjes

Bekijk recept

Gegrilde Lamsburger op z’n Italiaans

Bekijk recept

Oriental duck rolls van de grill

Bekijken

The Apollo Ultimate steak sandwich

Bekijken