Tips & Favorieten voor de lente

Met Apollo de lente tegemoet!

De tijd van de asperges is weer aangebroken: de lente! Speciaal voor deze heerlijke tijd van het jaar heeft Frans Bon, culinair adviseur van Apollo, een aantal lente tips voor uw menukaart of gewoon voor uzelf samengesteld.

Trendy kruiden en specerijen van het moment

  • Citroenpeper

    Mengsel van zeezout, diverse pepers, specerijen als koriander, selderij en lavas en citroen. Heerlijk op vis en schaaldieren vooral gegrild, door sauzen en als smaakmaker bij groenten-roerbakgerechten.

    Productdetails »

  • Dressing Citroen

    De citroen dressing van Apollo is een lekkere frisse dressing voor salades. De dressing is vooral geschikt in combinatie met gerechten met vis.

    Productdetails »

  • Limoen-koriander mayo

    Smaakvolle mayonaise met een frisse smaak, ideaal voor het decoreren van voorgerechten en partyhapjes. Geeft net even dat frisse smaakje aan alle hapjes en voorgerechten.

    Productdetails »

  • Peterselie vriesdroog

    De gedroogde peterselie van Apollo zorgt voor een frisse smaaktoevoeging aan ieder gerecht. Het is vooral een heerlijke smaakmaker voor soepen en sauzen.

    Productdetails »


Asperge tips van Frans Bon, culinair adviseur en smaakmaker Apollo

Verfrissende recepten met de groente van het moment

Omdat de tijd van de asperges weer aanbreekt heeft Frans Bon een aantal recepten opgesteld met asperges, waarvan u er een hier vindt. Hierbij gebruikt hij de kruiden van het moment. Deze vindt u hieronder:

In olijfolie gegaarde zalm met lamelles van asperges, een gepocheerd scharreleitje en een dressing van citroen

Benodigdheden (per 10 personen):

  • 1 kg verse zalmfilet zonder vel
  • Citroenpeper Apollo
  • 10 grote witte asperges
  • 10 scharreleieren
  • Sap van 2 limoenen
  • Olijfolie
  • Dressing : Apollo citroendressing
  • Verse groene kruiden als bieslook, peterselie en kervel.

Voorbereiding-mise-en-place:

  • Meng de dressing met de fijngesneden verse kruiden.
  • Schil de asperges en snijd ze daarna in lange, zo dun mogelijke reepjes,besprenkel ze met wat limoensap,dek af en zet koud.
  • Vet een schaal in met olijfolie,maak de zalm schoon, portioneer in 10 filets,leg ze in de schaal en kruid de zalm met de citroenpeper. Besprenkel nog een beetje met olijfolie.
  • Pocheer de eitjes licht in zachtkokend water of kook ze zacht .Houd ze warm.

Bereiding-presentatie:

  • Leg de schaal op de grill of in de oven en gaar de zalm  mooi rose.
  • Plaats de zalm op het bord,bedek ze met de spaghetti van asperge,leg vervolgens het eitje erop en besprenkel met de lauwwarme dressing..

Receptuur  : Frans Bon culinair adviseur Apollo

Gambas gespiesd op groene mini asperges, gekruid met knoflookpeper, gegrild en geserveerd met salade van mango, avocado en basilicum.

Benodigdheden (per 10 personen)

Voorbereiding-mise-en-place:

  • Spies de gambas op de groene asperges, kruid ze met de knoflookpeper, marineer met olijfolie, zet koud.
  • Snijd de mango en de avocados in kleine blokjes, meng met de fijngesneden basilicum en breng op smaak met de overige ingredienten.

Bereiding-presentatie:

  • Grill de gambas op de grill, vul intussen de glaasjes met de salade.
  • Serveer de gamba-asperge sticks op de salade in het glaasje.

Receptuur : Frans Bon culinair adviseur Apollo

Gegrilde kreeft van de BBQ met specerijenmarinade , rucola ,asperges en Apollo truffelmayonaise

Benodigdheden (per 10 personen):

Marinade specerijen:

Voorbereiding-mise-en-place:

  • Maak eerst de marinade door alle ingrediënten goed te mengen.
  • Snijd de kreeften doormidden ,ontdoe ze van de scharen en laat ze uitlekken op keukenpapier.Als ze droog zijn,leg ze op een schaal en  marineer dan het kreeftvlees en de scharen met de marinade.
  • Kook de asperges kort in water en zout en laat ze afkoelen in kookvocht

Bereiding-presentatie:

  • Leg de kreeften op de grill eerst met de schaal naar beneden en laat de kreeften in de marinade garen. Keer op het laatst  om de kreeft te bruneren. Spies de asperges op grote grillstokjes en kruid ze met citroenpeper, grill ze kort mee.
  • Serveer de kreeften op rucolasla en spuit  de mayonaise decoratief ernaast. Besprenkel de kreeft met eventuele marinade die over is.

Receptuur Frans Bon culinair adviseur Apollo

Gegrilde Kalfs-ribeye met gegrilde groene asperges en aardappels met kruiden crème fraiche

Benodigdheden (per 10 personen):

Marinade vlees:

Voorbereiding-mise-en-place:

  • Maak eerst de marinade door alle ingrediënten goed te mengen.
  • Dep het vlees droog en smeer het vlees in met de marinade. Bewaar de overige marinade.
  • Kook de aardappels bijna gaar, giet ze af  en snij ze overlangs doormidden. Hol ze een beetje uit met een lepel of ijslepel .Besprenkel ze met wat olijfolie.
  • Snij de onderkant af van de groene asperges , breng ze op smaak met zout, peper en de Provençaalse kruiden, besprenkel met olijfolie.
  • Meng de crème fraiche met zout, peper, kerrie en bieslook, zet koud.

Bereiding-presentatie:

  • Grill het vlees tijdig op lage temperatuur, liefst onder deksel, laat het vlees rusten als het mooi rose is. Reken hiervoor circa 1 uur.
  • Grill de asperges mooi bruin.
  • Grill de aardappels,serveer de crème fraiche in de aardappels. Plaats de asperges decoratief op de aardappels.
  • Snijd het vlees in mooie plakken en besprenkel met de overige lauwwarme marinade.

Receptuur : Frans Bon culinair adviseur Apollo

Gegrilde Ananas met geflambeerde aardbeien en cassisroom

Benodigdheden (per 10 personen):

  • 2 stuks verse ananas
  • 2 doosjes aardbeien
  • ¼ liter slagroom
  • 1 dl crème de cassis likeur
  • Apollo peper steak zwart
  • Klontje roomboter

Ananasmarinade:

Voorbereiding-mise-en-place:

  • Zet eerst de ananasmarinade op door alle ingrediënten in een grote pan te doen,aan de kook brengen en verder zachtjes laten trekken.
  •  Maak vervolgens de ananas schoon door de schil en pitten te verwijderen en snijd de ananas in dikke plakken ( 8 per ananas minimaal ),doe deze vervolgens in de marinade en laat even aan de kook komen en vervolgens 10 min.trekken, haal van vuur, laat in vocht staan.
  • Maak de aardbeien schoon en laat ze heel.
  • Klop de room vermengt met de helft van de crème de cassis tot ze licht lobbig is. Zet koud.

Bereiding-presentatie:

  • Gril de plakken ananas op de barbecue, bak de aardbeien in een klontje boter,blus ze af en flambeer met crème de cassis,voeg nog wat ananasmarinade en iets zwarte peper toe, laat even inkoken.
  • Serveer de ananas met de aardbeien en een lepel cassisroom.

Receptuur : Frans Bon culinair adviseur Apollo

apollo-smokey-beast-products-tips-lente

 

Apollo Smokey Beast, ideaal voor BBQ en Grill gerechten

Na de lente komt natuurlijk de zomer, en om alvast voorbereid te zijn heeft Apollo speciaal voor BBQ en Grill gerechten de lijn Smokey Beast geïntroduceerd. Naast een aantal traditionele Apollo kruidenmixen die al op de markt waren in BBQ segment bijvoorbeeld onze Barbecuekruiden, Cajun melange, Steakmix Jamaica en de American Steakkruiden hebben wij het assortiment uitgebreid met de verrassende kruidenmixen en sauzen van de Smokey Beast lijn.
Hierbij een greep uit het assortiment:

Apollo assortiment

Ontdek onze kruiden, sauzen en delicatessen

Maak online kennis met het assortiment van Apollo. U kunt zoeken op herkomst, ingredient en type kruid of saus. Bekijk de diverse verpakkingen en bestel eventueel online uw eerste product.

Bekijk de producten

Apollo basics

Met wat zout en peper breng je eenvoudig jouw gerecht op smaak. Vergeet echter niet dat een goed stukje vlees en een mooie vis, van zichzelf al smaak moet hebben. Laat uw gasten zelf bepalen en zet wat zout en peper op tafel.

Durf meer te doen

Ga meer te werk met kruiden en specerijen als smaakmaker in plaats van peper en zout of andere smaakmengsels. Durf te experimenteren met specerijen, probeer eerst kleine hoeveelheden en bouw dan verder uit. Vooral kip en gevogelte maar ook groenten en stoofgerechten zijn veel lekkerder met de juiste specerijen, bovendien krijg je dan vanzelf meer originele gerechten. Pas wel op met de hoeveelheden want overdaad schaadt.

Veel kookplezier en Bon Appetit!