Tips & Favorieten voor de winter

Durf te experimenteren!

Herfst en winter komen eraan! Een tijd waarin we meer behoefte krijgen aan verwarmende gerechten. In menig restaurant staat er weer wild en gevogelte op de kaart vergezeld van mooie sauzen .Door passende kruiden en specerijen te gebruiken geeft u aan uw gerechten de juiste wintertouch.

Uitermate geschikt voor deze tijd van het jaar

  • Steranijs

    Een geurige specerij geschikt voor sauzen met vruchten zoals sinaasappel, abrikozen en bessen. Ook lekker in stoofschotels met wild en gevogelte, in zoete sauzen en in desserts als creme brulee en parfait.

    Productdetails »

  • Speculaaskruiden

    Een geurig en krachtig mengsel van diverse specerijen zoals o.a. kaneel, kruidnagel en kardamom.Wordt veel gebruikt in uiteraard het traditionele speculaaskoekje, in wildsauzen en stoofschotels maar ook in desserts als mousses, puddingen en ijs, bonbons en truffels.

    Productdetails »

  • Kruiden voor wildmarinade

    Een mengsel van diverse specerijen zoals lavas, kardamom, koriander, kruidnagel, pepers, laurier en jeneverbessen.Geschikt om in een wildmarinade te doen maar ook voor het meetrekken met wild en gevogelte bouillons, fonds en sauzen.

    Productdetails »

  • Chinees vijf kruidenpoeder

    Dit bevat steranijs, peper, venkel, kaneel en kruidnagel .Werd vroeger in Nederland niet zoveel gebruikt maar is nu een trendy specerij! Onder meer lekker met eend, gans, in stoofschotels van vlees, gevogelte en groenten , in bouillons, fonds, soepen en sauzen en in desserts.

    Productdetails »


Winterse tips van Frans Bon, culinair adviseur en smaakmaker Apollo

Aanraders van Apollo op het gebied van winterse gerechten

Durf te experimenteren met specerijen! Probeer eerst kleine hoeveelheden en bouw dan verder uit. Vooral gevogelte, groenten en stoofschotels worden veel lekkerder met de juiste specerijen. Bovendien krijg je vanzelf een origineler resultaat met je eigen touch!

Pas wel op met de hoeveelheden want overdaad schaadt. Kijk bij recepturen naar diverse winterse gerechten.

Veel kookplezier ,

Frans Bon, culinair adviseur Apollo.

Apollo assortiment

Ontdek onze kruiden, sauzen en delicatessen

Maak online kennis met het assortiment van Apollo. U kunt zoeken op herkomst, ingredient en type kruid of saus. Bekijk de diverse verpakkingen en bestel eventueel online uw eerste product.

Bekijk de producten

Apollo basics

Met wat zout en peper breng je eenvoudig jouw gerecht op smaak. Vergeet echter niet dat een goed stukje vlees en een mooie vis, van zichzelf al smaak moet hebben. Laat uw gasten zelf bepalen en zet wat zout en peper op tafel.

Durf meer te doen

Ga meer te werk met kruiden en specerijen als smaakmaker in plaats van peper en zout of andere smaakmengsels. Durf te experimenteren met specerijen, probeer eerst kleine hoeveelheden en bouw dan verder uit. Vooral kip en gevogelte maar ook groenten en stoofgerechten zijn veel lekkerder met de juiste specerijen, bovendien krijg je dan vanzelf meer originele gerechten. Pas wel op met de hoeveelheden want overdaad schaadt.

Veel kookplezier en Bon Appetit!