Salade met gandaham


met zomerfruit en aardbeien-peperglaze

Voorgerecht

4 personen

Boodschappenlijst

Bestelinformatie

Begin de zomer goed met een heerlijk frisse salade. Gandaham is een bijzonder mooi product om te combineren met een salade. Hier combineren we deze rauwe ham met zomerfruit. We maken het af met een mooie Apollo aardbeien-peper glaze.

  • Bereidingswijze
    1. Plaats de salade op het bord
    2. Beleg met de hamplakjes
    3. Decoreer de salade met de aardbeien-peper glaze, de pijnboompitten en de peper
    4. Dresseer het zomerfruit decoratief
    5. Serveer met vers geroosterde toast
  • De herkomst van Gandaham

    Gandaham is een Belgische gedroogde ham of hesp, die door het proces van droogzouten en rijping een specifiek aroma verkregen heeft. De ham kent zijn oorsprong in de jaren 50 van de 20e eeuw, toen Roger Cornelis en zijn echtgenote Maria Mattheeuws een slagerij oprichtten te Wetteren. Het is een door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing erkend Vlaams streekproduct. De naam Ganda is afkomstig van de Oudkeltische benaming voor de stad Gent en duidt op het samenvloeien van de rivieren Leie, Schelde en Lieve.

  • Wijntip

    Combineer deze fris zomerse salade met een heerlijke witte wijn. Wij adviseren een Grüner, een fris zure witte wijn. De druiven zijn afkomstig van de steile hellingen van één van ’s werelds beste cooperaties, Domäne Wachau. Een wijn met de frisheid van grapefruit, limoen met daarnaast kruiden en de kenmerkende witte peper. Een goede begeleider van lichte voorgerechten.

apollo-recept-sepia-kroepoek-tonijn-klein
Voorgerecht
minuten
4 personen
apollo-recept-hertenbiefstuk-rode-kool-klein
Hoofdgerecht
minuten
4 personen
apollo-recept-parfait-met-cocos-klein
Nagerecht
minuten
4 personen
apollo-recept-snoekbaars-in-bladerdeeg-klein
Hoofdgerecht
minuten
4 personen