Ossenhaas met biersaus


met portercheese en saus van abdijbier

Hoofdgerecht

10 personen

Boodschappenlijst

Bestelinformatie

De ossenhaas met zelfgemaakte biersaus is een fantastisch hoofdgerecht en heerlijk gekruid met de Toscaanse melange van Apollo. Ook is het gekruid met het gesneden dragonblad van Apollo wat zorgt voor een bijzondere smaak.

  • Bereidingswijze
    1. Kruid de tournedos met zeezout en steakpeper en bak ze rood/rose in de boter.
    2. Doe ze op een schaal en bedek ze met de plakken portercheese.
    3. Zet ze later in de oven of onder de grill totdat de kaas licht gesmolten is, serveer daarna direct.
    4. Blus de braadboter af met rode port en een flinke scheut bier, laat iets inkoken
    5. Voeg de jussaus toe, laat nog iets inkoken en voeg vlak voor  het serveren de dragon toe en roer klontjes koude boter door.
    6. Kruid de tomaatjes met Apollo toscaanse melange en olijfolie en rooster ze in de oven
    7. Bak of grill de bosui en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
    8. Plaats de tournedos op het bord met eromheen de bosui en de tomaatjes en nappeer de saus langs het gerecht.
apollo-recept-sepia-kroepoek-tonijn-klein
Voorgerecht
minuten
4 personen
apollo-recept-hertenbiefstuk-rode-kool-klein
Hoofdgerecht
minuten
4 personen
apollo-recept-parfait-met-cocos-klein
Nagerecht
minuten
4 personen
apollo-recept-snoekbaars-in-bladerdeeg-klein
Hoofdgerecht
minuten
4 personen