Kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken is eenvoudiger dan u denkt. Ontvangt u binnenkort visite en wilt u graag even laten zien wat voor geweldige keukenprins(es) u bent? Veel mensen sloven zich graag uit met het hoofdgerecht. Het begint echter al bij het voorgerecht, of nog beter, bij het stokbroodje vooraf mét de zelfgemaakte kruidenboter! Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk afgebakken stokbroodje met daarop verse kruidenboter, die door de warmte van het stokbrood langzaam begint te smelten. Heerlijk!

Ingrediënten voor zelfgemaakte kruidenboter

U heeft de volgende ingrediënten nodig om een overheerlijke zelfgemaakte kruidenboter op tafel te zetten:

• 100 gram ongezouten roomboter
• 1 eetlepel Bieslook
• 1 eetlepel Peterselie
• 1 eetlepel Dille 
Grof zeezout, naar smaak
• 1 theelepel Knoflookpoeder
• 1 theelepel vers citroensap

Zelf kruidenboter bereiden is een eenvoudige manier om iets overheerlijks te serveren.

Zelf kruidenboter maken

Om te beginnen heeft u een schaal of kom nodig om de roomboter in los te kloppen. Dit kan met behulp van een keukenmachine of ouderwets met een garde.

Nadat u de roomboter er flink van langs heeft gegeven, mengt u de losgeklopte boter met de kruiden van Apollo en voegt u hier de knoflookpoeder aan toe. Voeg een theelepel vers citroensap toe en zorg dat het geheel goed vermengd is. Breng het botermengsel op smaak met wat zeezout van Apollo.
Hierna pakt u een flink vel folie en legt dit uitgespreid op het aanrecht of keukenblad. Schep de boter op de folie en rol het op tot een egale rol. Zorg ervoor dat de uiteinden goed dicht zitten. Nu komt het belangrijkste. Pak een fles rode wijn en leg de rol met uw kruidenboter die mensen doet watertanden in de koelkast, zodat deze kan opstijven. Waar is de rode wijn voor? Voor uzelf natuurlijk. Wachten is minder vervelend onder het genot van een glaasje rode wijn. Tot slot kunt de kruidenboter in stukken snijden en is het klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

Serveertips voor zelfgemaakte kruidenboter

U vraagt zich nu vast af: “Waar kan ik mijn overheerlijk zelfgemaakte kruidenboter voor gebruiken?”. De vraag die u eigenlijk moet stellen is: “Waar kan ik het niet bij gebruiken?”. Kruidenboter past bij elk moment. Van ontbijt tot bij de borrel op een warm stokbroodje uit de oven.