Marineren

Koken zonder marineren is als lopen zonder benen. Men kan simpelweg niet zonder. Marineren is essentieel om een heerlijk stuk mals vlees te serveren. Niet alleen rood vlees wordt smakelijker door het marineren, maar ook kip en vis. Kip marineren is de perfecte manier om een sappig stuk kip op tafel te zetten. Ook heerlijk voor allerlei BBQ recepten.

Vlees marineren

Bij het marineren van vlees wordt het vlees ondergedompeld in een mengsel van water, kruiden, olie en nog veel meer. Er zijn ontelbaar veel opties. Over het algemeen zijn marinades zure, aromatische vloeistoffen. Waarom zuur? Het zuur zorgt ervoor dat het bindweefsel binnenin het vlees wordt afgebroken. Hierdoor zal het vlees malser worden. Vaak is het mengen van olie, wat peper, zout en een kruidenmengsel voldoende om een perfecte vleesmarinade te maken!

Kip marineren

Een sappige kip met een licht krokant velletje erop. Begint u al te watertanden? Met behulp van allerlei heerlijke marinades zal uw kip als nooit tevoren smaken. Marinade voor kip bestaat vaak uit ketjap. Probeer ook eens de combinatie voor een pittig-zoete kip met gember en limoen. Wat dacht u bijvoorbeeld van onze Apollo kruiden speciaal voor kip!

Vis marineren

Het marineren van vis zal uw tilapia filet aanzienlijk verrijken qua smaak. De smaakpapillen zullen geprikkeld worden door smaaksensaties die u zich niet kunt voorstellen. Neem bijvoorbeeld de tilapia uit de oven met een honing-sojasausje. De kruiden van Apollo kunnen de gewenste op de juiste manier complementen. De peper vierseizoenen zal een fijne smaak toevoegen aan de marinade. Ook de nieuwste viskruiden van Apollo zijn perfect om uw visfilets mee te marineren!